Housegard 6 kg pulversläckare, PE6HR-A SE/FI

I lager.
899 kr

799 kr

Housegard 6 kg pulverläckare har effektivitetsklass 55A, den högsta släckeffekten på marknaden. En pulversläckare släcker bränder i textilier, trä och liknande material, brännbara vätskor, gasbränder och elektriska bränder och är det mest mångsidiga släckmedlet på marknaden. Kännetecknande för pulver är hög släckkapacitet och lång räckvidd. 

  • PFAS- och tensidfri
  • Brandklass: A, B, C  (Brandsläckaren kan också användas vid bränder i elektriska installationer som uppgår till 1000V, med ett säkerhetsavstånd på minimum 1 meter.)
  • Väggfäste ingår 
  • Certifiering: EN3-7, CE, Wheelmark
  • 5 års garanti
  • Användningsområden: bostad, kontor, industri och fordon.
  • EAN 7320890170601

Pulver som släckmedel

Pulversläckare är förstahandsvalet för alla bostäder men rekommenderas även för placering i kontorsmiljöer, byggnadsarbetsplatser och industrifordon. Pulver är det mest versatila släckmedlet och används vid släckning av klass A-, B- och C-bränder.

Housegard 55A pulversläckare har den högsta släckeffekten på marknaden.

Effektivitetsklassning och provbål för brandsläckare

För att ange effektivitet hos en brandsläckare samt mot vilka typer av bränder den lämpar sig för finns effektivitetsklassning. Utformningen av effektivitetsklassning och provbål regleras av en standard, SS-EN 3-7. I filmen nedan visar vi hur ett provbål ser ut. Ett provbål för A-brand består av staplade trästavar där bålet är 5x5 decimeter samt har en längd i dm som motsvarar effektivitetsklassen. Exempelvis motsvarar effektivitetsklass 13A ett virkesbål som är 0,5 meter högt, 0,5 meter brett och 1,3 meter långt, medan 55A är 5,5 meter långt.  


SE VIDEO :  https://youtu.be/IXdqkIv2DaU