MAUS - Framtidens släckare

Äntligen slipper du pulvret som kan förstöra allt

Att sanera pulver från en pulversläckare är nästintill omöjligt. MAUS™ släcker elden med en miljövänlig och helt giftfri kaliumbaserad rök. Du släcker elden, men du skadar inget annat i processen. Så kom ihåg att alltid använda MAUS först! Holy Smoke!™

Brandsäkerhet för alla miljöer

Att sanera pulver från en pulversläckare är nästintill omöjligt. Pulvret orsaker rost i motorer och hamnar det på en elkabel så kan det orsaka ytterligare en brand ett år senare. Allt som kommer i vägen för pulver kommer förstöras. Använd istället vår smarta och saneringsfria teknik först. Läs mer om hur du kan implementera vårt koncept i din miljö för en tryggare vardag.

Bilarna blir allt säkrare, men bilbränderna ökar. Vår smarta mini-brandsläckare får enkelt plats i handskfacket eller i mittkonsolen.
MAUS Xtin Klein eller MAUS Xtin Grand är perfekt för husvagn eller husbil, eftersom släckmedlet inte orsakar skador i det trånga utrymmet. Rädda semestern genom att släcka med MAUS först!
Brinnande fett eller matolja kan vara svårt att hantera. MAUS Xtin Grand släcker fettbranden om du skulle missat sänka värmen på spisen och det skulle börja brinna.
Om du vaknar mitt i natten av att brandlarmet tjuter så är det tryggt att ha vår släckare på nattduksbordet redo att bekämpa branden direkt.
Äntligen finns det ett brandskydd för alla motorcyklister. MAUS Xtin Klein får enkelt plats i packningen i sadelväskan. Världens minsta och mest mångsidiga brandsläckare.
Låt MAUS vila i båten bredvid ditt sjökort och mobiltelefon så är du aldrig långt ifrån en snabb insats vid en eventuell brand ombord på båten.
När du grillar med gas så kan det bildas fett i botten på grillen som kan antändas snabbt. Då är det smart att ha en MAUS Xtin Klein i närheten för att rädda grillen och flintasteken. Skulle gasen börja brinna så kan du även släcka den branden med vår teknik.
På ett kontor finns det mycket ömtålig elektronik. Datorer, skärmar, hårddiskar, ipads, 3D-skrivare m fl skulle alla förstöras om du använde en pulversläckare! Rädda kontoret och släck med vår teknik istället.

Saneringsfri, liten & extremt kraftfull.

Framtidens brandsläckare är här. Världen minsta eldbekämpare får inte bara plats överallt utan släcker även bränder med något så innovativt som kaliumbaserad rök. Det innebär stora besparingar i tid och pengar om det skulle börja brinna i hem, bil, båt eller på arbetsplatsen. Förstör inte med pulver eller skum i onödan.

Kom ihåg att alltid använda MAUS först. MAUS Xtin Klein vann Innovationspriset på Secours Expo 2021 i Frankrike. Certifierad av RINA, BAM samt CE-märkt. Holy Smoke!™

De viktigaste
fördelarna med
MAUS®

Portabla & lätta

När ett brandsläckare är mindre än en pepparkvarn och väger som en halvliter mjölk då blir det automatiskt extremt tillgängligt. Tillgänglighet är nyckeln till en snabb och effektiv släckning av en brand. På bara 15 sekunder kan en eld fördubblas. Med våra små automatiska brandskyddsenheter i Stixx PRO-serien så kan du brandskydda allt från mindre el-centraler i villor till ställverk.

Snabb & kraftfull

Röken i brandsläckaren skickar ut imponerande 3 meter i ca 11 sekunder. Tillräckligt med tid och kraft för att bekämpa de flesta bränder i initialskedet. Ha den inom en armslängd så kan du bekämpa branden – snabbt.

Underhållsfri

Våra innovativa produkter inom MAUS förlitar sig inte på tryck som en konventionella brandsläckningssystem gör. MAUS fungerar till 100% varje gång! Inga årliga kontroller behövs. Man bör kolla tryck hos en traditionell brandsläckare och är det en pulversläckare så bör den vändas upp och ner en gång per år.

MAUS™ brandsäkrar Dafgårds.

”I år (2022) tog vi brandskyddet till en ny nivå genom att ta in MAUS, säger Fredrik Ekenberg, Elchef på Dafgårds. Våra produktionslinjer är i drift dygnet runt och en brand i något av våra driftrum skulle få mycket allvarliga konsekvenser. Att använda pulver och vatten som släckmedel förstör våra styrskåp och driftrum, men med hjälp av MAUS som har en lösning med PGA har vi nu säkrat upp dessa bättre och på ett mycket smidigt sätt ”.

Dafgårds har investerat i en egen räddningstjänst, en såkallad första insatsstyrka, som går under namnet: Dafgårds Fire & Rescue. Med eget fordon och en styrka på 10 personer åker de på brandsläckning och första hjälpen-utryckningar. Allt för att höja säkerheten i fabriken och samhället runt omkring Källby.

Utmärkelser

”MAUS produkt är genial! Enkel med fokus på säkerhet!” ⁠Så sa jurymedlemmarna Ivan Ahlenblom på Elinstallatören och Ninni Blom på Svenska Elektrikerförbundet när de utsåg Maus Stixx PRO till Årets Elnyhet. Efter att ABB vunnit två år i rad så var det dags för MAUS att knipa förstaplatsen.

MAUS Stixx PRO har även vunnit innovationspriser i Irland och Frankrike det senaste året.